Helena Palmgren

Redan som liten fanns en hemlig men omöjlig dröm om att bli guldsmed. Många par tokiga örhängen och spretiga halssmycken ritade jag i lågstadiet hemma i Sundsvall och i gymnasiet handlade mina uppsatser ofta om guld och silver, beskrivet i detalj. Det tog sina år men en vacker dag hade den omöjliga drömmen blivit verklighet. I vuxen ålder började jag som lärling hos en etablerad guldsmed i Stockholm. Här lärde jag mig yrket från grunden. Från att limma pärlor till att såga, fila, löda och tillverka mina egna smycken. Lärlingstiden pågick under fyra år och mitt gesällbrev erhöll jag efter godkända prov sommaren 1998. 1999 hade jag byggt upp min egen lilla verkstad och startade företaget.

Jag är väldigt stolt över alla de personliga smycken jag haft förmånen att få tillverka till mina fina kunder genom åren. Det är en stor ära att få tillverka något som är så personligt, betydelsefullt och bestående som ett smycke är. Jag vill att du som kund ska vara delaktig från den första skissen till det färdiga arbetet. Vi ritar och provar och du bestämmer form, material, yta, kanske stenar, gravyr och storlek. Resultatet blir ditt eget unika handgjorda smycke.

Ta dig en stund att titta på de smycken som jag har valt att visa. Kanske får du en idé till din egen unika drömjuvel. Varmt Välkommen!

Helena Palmgren, guldsmed och smyckesdesigner

info@helenapalmgren.se
+46(0)70-880 29 06